2020. augusztus 27., csütörtök

Egmont Colerus: A ponttól a négy dimenzióig - antik könyv év nélkül - Jelenlegi ára: 600 Ft


A ponttól a négy dimenzióig
Amit a geometriáról mindenkinek tudnia kell
Szerző
Egmont Colerus
Fordító
Winkler József Péter
Előszó
Egy éve lehet, hogy a gond és bizakodás vegyes érzésével megírtam az "Egyszeregytől az integrálig" könyvem előszavát. Azóta beigazolódott bizakodásom jogossága, könyvem német kiadásának tizennegyedik ezre, magyar fordításának pedig hetedik ezre fogy.
De a gond sem hagyott el. Hiába volt a szakértők véleménye kedvező, hiába volt tanulmányaim további sora, ma éppen olyan kevéssé érzem magam szakembernek, mint ma egy éve. S így került sor arra, hogy megint csak élményeket, geometriai élményeimet írjam le, még ha magamra vállalom is a tudomány terén munkálkodók minden kötelezettségét a nélkül, hogy jogaiban is részesülnék.
Csak egyben volt teljes mértékben igazam. Beigazolódott az a véleményem, hogy alapjában véve minden ember okos. Sohasem kételkedtem kulturális lehetőségekben és e kételkedés örömeit átengedem azoknak a « szellemi termék» gyárosoknak, akik értéktelen tákolmányaik láttán érzett örömüket összetévesztik a nagyközönség ízlésével. Egy neves matematikus, aki már negyven évvel ezelőtt, mint a nagyhírű Lampe egyik tanítványa ezeket az elveket vallotta, azt írja nekem, hogy könyvem sikerét ő « a matematika hajnalhasadásának» tekinti. Sok országból, különböző korosztályokból és minden néprétegéből érkeztek hozzám megértő és bátorító szavak és nem utolsó sorban ezeknek, meg a jóindulatú és kedvező kritikának köszönhető, hogy ily hamar követi e második könyv : « Amit a geometriából mindenkinek tudnia kell», az elsőt. De más balhiedelmek is megdőltek. Éppen a pedagógusok, művem leghivatottabb bírálói tekintettek el jóindulattal könyvem általam is jól ismert gyengéitől és engedték, hogy érvényre jusson a mindnyájunkban közös jószándék...
Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás éve:
év nélkül
Kötés típusa:
Vászon
Oldalszám:
286 oldal
Sorozatcím:
A Búvár könyvei
Kötetszám:
8
Nyelv:
Magyar 
Méret:
20 cm x 15 cm
A fotók szerinti jó állapotú példány, a borító szélein vannak kopásnyomok.
Megjegyzés:
148 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Franklin-Társulat Nyomdája nyomása, Budapest.


Jelenlegi ára: 600 Ft
Az aukció vége: 2020-08-28 04:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése