Hongwen "Nan Nuo" 2014 -es vad BIO zöld puerh tea (100g -os EGÉSZ LEPÉNY)
Ez a Hongwen teagyár 2014 tavaszi szedésű terméke, amit a "Nan Nuo" hegységről szüreteltek többszáz éves teafákról.
A Nan Nuo a föld egyik egybefüggő őserdei teatermő területe.
Elkészítése: Egy éles tárgyat (konyhakés, vagy puerh kés) oldalról beleszúrva fejtsen le kb. 5g teát. Öntse fel kb. 1 liter nem túl forró vízzel (80C), majd pár perc áztatás után szűrje le. Ezután újból fel lehet önteni a tealeveleket 1 liter vízzel, és egy pár perc várakozás után megint lesz 1L teánk, ami csak kevéssé marad el ízben és hatóanyagban, mint az első felöntés. Majd, leszűrést követően akár harmadszor is felönthetőek a tealevelek újabb 1L vízzel! Tehát, ha pl. csak kétszer önti fel a tealeveleket 1-1 liter vízzel (majd eldobja), még akkor is csak 100Ft -jába esik 1 liter csúcsminőségű tea (ami magas antioxidáns é s természetes!!! ásványi anyag tartalmával többet ér, mint egy multivitamin tabletta)!
A puerh tea lehet nyers/zöld (sheng), vagy mesterségesen érlelt/sütött (shu), a feldolgozás módjától függően. A Sheng puerh a tea oxidáció mértékét tekintve nagyjából a zöld teának felel meg.
A zöld puerht jellemzően egyáltalán nem sütik, csupán megsodorják, majd napon szárítják és lepénybe préselik. Az így beállított tea zöld tea, de a végső lezárása, konzerválása elmarad, a tea lassan, nagyon lassan, de tovább fermentálódik. Akár a sajt, akár a bor. A nyers puerh élete elméletileg végtelen, egy nagy formátumú tea minimum 20-30 év alatt válik elvárhatóan éretté és elérhetetlenül drágává (ekkorra egyes teák akár egy autó árával is vetekszenek), de ekkor még korántsem zárult le az élete.
A puerht a kínai közvélekedés gyógyszerként tartja számon. A hagyományos kínai orvoslás többek között súlycsökkentő, csontri! tkulást, szív és érrendszeri betegségeket megelőző szerként említi. A puerh teát ma is a daganatos megbetegedések és általában az öregedés ellenszereként tartják nyilván, kiemelik gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, központi idegrendszert stimuláló hatását.
A vad tea erdőben nő. Sötét, sűrű erdei környezetben. Ennek eredményeként levelek csak a fa legtetején vannak, míg a fa alsó részén alig vannak levelek. Hála a kevesebb levélnek, a levelek ásványi anyag tartalma nagyon magas. A puerh elsődleges ásványianyagforrás. Cink, kálium, foszfor, réz, alumínium és fluor tartalma kitüntetett helyet biztosít neki. A tealevél az erdőben nagyon lassan növekszik, ezért a sejtek nagyon kis méretűek. Éppen ezért a vad tea íze nagyon vastag, mint az ehető vadon élő növények. A teákhoz képest kiugróan magas a polifenol és antioxidáns tartalom (42 mg/kg). Ez a legtöbb teában 25mg körül ma rad. Antioxidáns és polifenol tartalma még a zöld teák között is bajnokká avatja.
Óriási előnye a vadon termő puerheknek, hogy környezeti károsodástól megkímélt területen nőnek, vegyszereknek, káros anyagoknak nyomát sem találjuk bennük.
Mélyen a hegyekben a helyi lakosok vad teát isznak, mint a hagyományos orvoslás, annak érdekében, hogy fenntartsák jó egészségi állapotukat (mondanom sem kell, hogy nem 60 év az átlagos élettartam).
A talaj ásványi összetétele is nagyban befolyásolja a tea ízét, testességét.
A vörös talaj tényező: A hegyekben a lehullott tea levelek felhalmozódnak a földön. Ezek a száraz levelek egy csomó ásványi anyagot tartalmaznak. Ahogy telik az idő, a mikroorganizmusok felbontják ezeket. Az eső által a lebontott levelek beleolvadnak a talajba. A tea fák ezután felveszik az extra ásványi anyagokat a földből. Ezen oknál fogva (is) a hegyi tea mindig jobb � �zű, mint a szántóföldi tea.
A magas hegyi! tea: A nagy magasság nem csak a Puerh, hanem mindenféle teának, vagy akár zöldségnek és gyümölcsnek jót tesz. A tea fák erősebb napsütést élvezhetnek nappal, és hűvösebb hőmérsékletet az éjszaka folyamán. Ilyen szélsőséges időjárási körülmények között a tealevelek több hasznos anyagot képesek előállítani, amit a hűvös éjszaka folyamán jobban megtartanak. Végül, egy nagyon gazdag ízű, erős utóízzel rendelkező tea fejlődik.
Puerh teát érdemes egyszerre nagyobb mennyiségben vásárolni.
- A tea értéke idővel egyre csak nő
- Nincs szavatossági ideje, sőt...
- A tea minősége a kor előrehaladtával csak nő
- Évről évre újabb és újabb ízek törnek felszínre a teából
- Az idő, a természetes, szabad levegőn történő lassú fermentálási folyamat (a tea otthon van a polcon) eredményeként, mesterségesen nem előállítható, kivételes minőségű és a romájú teát alkot. Hosszú évek elteltével Ön egy gépileg, mesterségesen utánozhatatlan ízvilágú teával lesz gazdagabb (ami ekkorra már horribilis árú lesz).
Mindig kizárólag szálas teát vegyen!!! Filteres teáért ki se adjon pénzt!!!
A filteres teák filtere a szervezet számára káros mennyiségben tartalmaz fluort (idegméreg).
Jó néhány "márkás" tea növényvédőszer tartalma jóval meghaladja az egészségügyi határokat. A mérgező növényvédő szereket tartalmazó teák sora szinte végtelen, néhány példa: Celestial Seasonings, Tetley, Bigelow, Mighty Leaf, Teavanna, Tazo, Yogi, Davids Tea és még sok más. Tehát, ha valaki azért vásárol "márkás" "bolti" filteres teát, mert az biztosan ellenőrzött és egészséges, az nagyon téved.
Sokban közülük mesterséges aromák is vannak (a színezékről nem is beszélve). A gyártók ügyesen rejtik el a nem kívánatos adalékokat az összetev ők listájáról. "TERMÉSZETES AROMA" Ettől senki! nem fog gyanút, és a legnagyobb lelki békével szörcsölgeti otthon a természetes eredetű (hódzsír, kármin, stb... ), de nem az egészséget, hanem az eladhatóságot szolgáló, aromákkal teli mérgező teát. Csak azért, mert valamire az van ráírva, hogy természetes, nem jelenti azt, hogy fogyasztása jót tesz szervezetünkkel.
Az általunk kínált minőségi Teák ára semmivel sem magasabb a filteres teákéhoz képest. A minőség pedig ég és föld! Nem számoltuk továbbá a filteres fogyasztásnál felmerülő cukor és citrom árát. A minőségi Teáknál nincs szükség semmilyen ízesítésre, ugyanis a minőségi Tea messzemenően gazdagabb íz- és illatvilággal rendelkezik!
A szálas teákat a növény rügye, fiatal hajtásai és friss levelei feldolgozásából nyerik. Ezzel szemben a filtert a szüret után hátramaradt levelek és ágak gépi visszavágásával és darálásával előállított, porrá őrölt teáv al - "tea szemét" - töltik meg. Így a filterbe olyan tea kerül, amely ízben, frissességben és hatóanyagaiban is messze elmarad a leveles teák mögött. A valódi tea a növény legjavának kifinomult feldolgozásából származó (teamesterek több évszázados tradíción alapuló tudása), polifenolokban és ásványokban gazdag erőforrás.
A legfinomabb teákat nem árusítják filteres változatban, ezek a különlegességek csak leveles formában kerülnek a világpiacra. A nagy cégeknek pont az az érdekük, hogy évről évre ugyanazt az ízt tudják előállítani, holott ez pl. borban is lehetetlen. Teában is minden évjárat és termőterület más ízt és minőséget ad, amely eltéréseket csak leveles formában érezhetjük és élvezhetjük. A legkülönlegesebb leveles teák íze megdöbbentő és elgondolkodtató, fogyasztásuk életre szóló gasztronómiai élmény.
Próbálja ki, ilyet még nem ivott az biztos! Lepje meg eg y-egy kis zacskó teával szeretteit, barátait, ba! rátnőit. Biztosan nem ittak még ilyet! Egy igazán ritka kulináris élménnyel gazdagíthatja saját, és/vagy szerettei életét. Az Élet erről szól... minél több dolgot megélni, kipróbálni... adni, boldoggá tenni... és akkor már elmondhatja magáról, nem élt hiába!
Jelenlegi ára: 2 490 Ft
Az aukció vége: 2016-07-23 16:48 . "Nan Nuo" vad BIO zöld puerh puer tea (100g) - Jelenlegi ára: 2 490 Ft
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése