2022. június 17., péntek

Kávétömörítő talp lapos 58,5mm - Jelenlegi ára: 8 435 Ft

Kávétömörítő talp lapos 58, 5mm
A tömörítő vagy más néven tamper talp anyaga acél. A tömörítő talp a nyelet nem tartalmazza azokat külön kell kiválasztani. Alapvetően 2 fajta tömörítő eszközt különböztetünk meg, az egyik a lapos un. flat vagy a domború convex. A kettő közötti különbség, hogy a convex tömörítővel egységesebb tömörítést és egyenletesebb lefolyást lehet elérni, a legtöbb barista ezt a fajta tampert használja.
A tömörítés lényege:
Az őrölt kávét megfelelő mennyiségben tegyük a portafilterbe, majd a tömörítőt egyenesen tartva helyezzük a portafilterbe és egyenletes nyomással tömörítsük a kávét. A tömörítés után a portafilter belső falára került kávét kocogtassuk a portafilterbe és tömörítsük ujra. (ez az eljárás megosztja a baristákat, mert azt mondják ha megfelelő a tamper vagy másnéven tömörítő mérete, tehát teljesen mm pontossággal passzol a portafilterbe, nincs szükség semmilyen kocogtatásra vagy második tömörítésre. )
A tömörítést végezhetjük flat azaz egyenes talpú tömörítővel, vagy convex domború talpúval is.
A portafilterben lévő és megfelelően tömörített kávé pogácsára nagy nyomással érkezik a víz, és ha jól dolgoztunk akkor egyenlő ellenállást tanusít a vizzel szemben, ez garantálja a kapott kávé extrakciót.
A tömörítő megtámasztásához, tisztításához és az egész művelet megkönnyítéséhez különböző eszközöket használhat a barista.
A portafilter megtámasztásához használhat egyszerűbb tömörítő állványt vagy profi tömörítő állványt
A tamper tisztításához használhat tamper tisztítót .
A tömörítő tárolására használhat tömörítő tartót fát.


Jelenlegi ára: 8 435 Ft
Az aukció vége: 2022-06-18 03:33 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése