2020. december 26., szombat

Mamut óriás mák magok!"Giant Papaver Somniferum "Friss 100db mag - Jelenlegi ára: 700 Ft


Mamut óriás mák magok! Friss 100db mag
Egynyári növény!
A mák fontos élelmiszer- és gyógynövénynek számít Magyarországon, azonban szigorúan szabályozott a termesztése.  Saját részre 499 m2-ig termelhető alacsony ópium tartalmú mák, melynek ópium tartalma nem haladja meg a 0, 06%-ot.
A virágot két csészelevél borítja a bimbó kinyílása előtt. Virágzáskor a csészelevelek lehullnak. A pártát négy sziromlevél alkotja. A magház gubóterméssé fejlődik, amelyben sok apró mag található.
 fontos élelmiszernövény: népszerűek mákkal ízesített ételek 
370 
Hazánkban trermesztése egyszerű, nem tért el a normál méretű mákétól.
Enyhén savas közerget igényel!
Mák fejlődéséhez  mérsékelten meleg, csapadékos időjárást, a későbbi fenofázisokban fokozatos felmelegedést és egyenletes csapadékellátottságot, virágképződés idején meleget és nagy fényintenzitást igényel.
A mák kifejezetten gazdag ásványi anyagokban, amelyeket szervezetünk könnyen felhasználhat. Megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a kálium, a kalcium és a vas is, ráadásul mindegyik aránylag magas értékkel.  
Emellett tartalmaz hasznos zsírsavakat és aminosavat, valamint B1, B2, B6 és E-vitamint is.
Bővebb infóért kérdezz bátran, köszönöm hogy meglátogattál, többi termékemet kérlek tekintsd meg!
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékeinket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egyben levélben postázunk !


Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2020-12-26 14:58 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése