2020. június 28., vasárnap

Ritkaság!Szép limitált kiadású Poljot Moszkva Róma Chronograph óra 1992-ből szép új bőr szíjjal - Jelenlegi ára: 59 900


Első Moszkvai Óragyár (Poljot)
 
1927-ben a Szovjetunió felső vezetése elhatározta, hogy az országban létre kell hozni egy óragyárat, mely alkalmas a polgári lakosság és a Vörös Hadsereg időmérő eszközökkel való ellátására. Már a kezdeteknél célkitűzés volt, hogy a készítendő órák minősége megfeleljen a kor minőségi követelményeinek és mindezt nagy gyártási mennyiség mellett is tartani lehessen.
1929-ben beindult a gyártás feltételeinek konkrét megalapozása. Az első óragyár helyét Moszkvában jelölték ki a Vörös Csillag Dohánygyár területén, a meglévő infrastruktúra felhasználásával. Megkezdték az üzemcsarnokok felszerelését precíziós szerszámgépekkel, melyeket kezdetben az amerikai Dueber-Hampton óragyártól vásároltak. Ettől a cégtől vették meg az első elkészült órák alapjául szolgáló zsebóraszerkezet gyártási jogát is. Az üzem az Első Állami Óragyár nevet kapta. (П?? в ы й Г??? д??? т в? н н ы й Ч??? в? й З? в? д - 1Г Ч З )
1930 végén aztán beindult a termelés is és novemberben valóságos sajtótájékoztató ünnepségen mutatták be az elkészült első 50 darab órát a Forradalmi Színházban.
Bár a kezdeti időkben a gyár igénybe vette a termelés szervezéséhez amerikai és német technikusok segítségét is, mintegy 2 év múltán már képesek voltak az önálló termelésre.
Szinte a kezdetektől exportra is termelt a gyár és elkezdték a kiváló minőségű repülőgép-műszerfali órák, valamint kronográfok gyártását is.
A folyamatosan termelő gyárat 1935-ben Kirov Óragyár (Szergej Mironovics Kirov után) névre keresztelik. Ekkorra már nagy mennyiségben gyártanak pilóta-, megfigyelőórákat, hajó kronométereket és különböző fedélzeti és műszerfali beépített órákat.
1939-re befejeződik a gyár gépekkel való teljes felszerelése. Eddigre már közel 3 millió zseb- és karóra készült az üzemben, elsősorban a hadsereg igényeit kielégítendő.
1941-ben a háború pusztításai elöl a gyárat evakuálják a távoli Zlatoust városába, ahol a front igényeinek megfelelően a hadsereg járműveinek óráit készítik elsősorban és persze a hadianyag gyártásából is kiveszik részüket. A II. Világháború befejezése után a gyárat visszatelepítik Moszkvába. Ekkortól kezdve a gyár neve: Első Moszkvai Óragyár (П?? в ы й ??? к? в? к и й Ч??? в? й З? в? д - 1? Ч З ).
A lőszergyártás megszűnt és a termelés ezután már a polgári piac igényeit próbálja kielégíteni. A termékskála ekkor még elsősorban a licenc alapján gyártott szerkezeteken alapul, de a mérnökök már gőzerővel dolgoznak saját ötleteik kivitelezésén.
1960-ban megjelennek a gyár történetében az első Poljot (П? л? т - Repülés) márkanéven forgalmazott órák, majd 1961-ben - Jurij Gagarin első űrrepülésének apropóján - maga a gyár is felvette a Poljot nevet.
A gyár a XX. század második felében is megmaradt a legnagyobb és legtermelékenyebb szovjet óragyár szerepében egészen a Szovjetunió széthullásáig.
Gyűjteményből  kihagyhatatlan  de hordásra sem utolsó gyönyörű nagyobb méretű  retro  Poljot Moszkva Róma  Chronograph óra mechanikus cal 3133 szerkezettel 1992- ből szép új bőr  szíjjal.
Limitált kiadaású óra 10000 darab készült belőle. Franseco Cossiga olasz elnök 1992-ben látogatást tett Moszkvában. Ennek az eseménynek a tiszteletére a gyár gyönyörű Poljot chronot  készített a két ország nemzeti zászlóival a számlapon.
Mérete: 38 mm korona nélkül mérve.
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!
Gyönyörű hibátlan  számlap szép indexekkel. Szép nagyméretű aranyozott tok  acél hátlappal. Karc mentes plexi. Szerkezete  teszi dolgát pontosan működik és pont 12-re nulláz . Igazi  gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a szép Poljot óra. A képek magukért beszélnek. Mérete: 38mm korona nélkül.
Óráimnál tok polírozás krómozás ródiumozás aranyozás mutatók foszforozása 7 munkanapon belül megoldható.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "; felhasználó további termékei"; -re kattintva
Posta: 800 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 59 900 Ft
Az aukció vége: 2020-06-28 22:34 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése