2019. október 31., csütörtök

Sturmanszkije 2. generáció. 1960-62 - Jelenlegi ára: 1 Ft

S-T-U-R-M-A-N-SZ-K-I-J-E-.
Keresett óra a szovjetórák szerelmeseinek. Legendás . Természetesen Gagarin űrrepülése volt az ok, akit érdekel, leírom a levelezésben.  
S miért fontos a 2. generáció megjelölés? Az első generációs a legritkább, hamisítani sokkal nehezebb. Sok minden ismérve van, amire figyelni kellene. Ezt a tudatlanság okán nem teszik, de a népet csőbe akarják húzni. Sok van a nemzetközi oldalon, de eredeti szinte semennyi.  
A 2. generációs sokkal gyakoribb, bár az eredeti itt sem mindennapos. Azonban ezt a 17 köves, másodperc-stopos werket már a Sportivnije is megkapta 1956-tól , valamint a 2. generációs második , csavaros hátlapú tokját is kapta mindkettő óra. Tehát gyakoribb. Eltérés az első generációs mutató szettje és koronája amit csak a Sturmi kapott  . Itt látható is. A Sportivnije sokféle számlappal és hozzá megfelelő mutató szettel jött ki.  
A számlapot a Sturmikhoz újra gyártottak. Az idő haza vágta ezeket, az előző tulaj kicserélte. De semmi máshoz nem nyúlt. Én a szerkezetet kitisztíttattam, mp-stopja kiválóan működik. Az óra számlapja világít, mint a mutató szett is. Egy 16 mm-es pilóta szíjon van. Egyedi készítés, adom a prédához.
Mivel műszakilag teljesen rendben van így garanciális az óra. Inkább kérdezzen az, aki nem ért hozzá, mert a butaságból, tájékozatlanságból, nőhiányból eredő szórakozást és méltatlan licitálást kizárással büntetem. Ugyanis ez egy nem minden nap előkerülő példány. Ára ennek is megfelelő. Mindennapi viselésre alkalmas.
1960-62


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2019-11-21 07:17 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése