2016. október 29., szombat

3 furmint 2013 - Szepsy - Szent Tamás - Jelenlegi ára: 19 990 Ft

Szepsy furmint 2013 + Szent Tamás MÁD furmint magnum (1, 5l) 2013 + Szent Tamás Dongó furmint 2013
Három kiváló száraz furmint Tokaj-Hegyaljáról, a 2013-as kiemelkedő évjáratból. A Szent Tamás Pincészet és Szepsy István furmintjai ma már klasszikusok, ehhez ajánlunk Önnek egy ritkaságot: a Szent Tamás Pincészet Dongó furmintját.
Az ár a három palack borra vonatkozik.
Szepsy István Furmint 2013
Betsek-, Úrágya-, Sasalja-, Nyúlászó-dűlők. Új stílusú birtok furmint Szepsytől. Hűtött erjesztés, néhány gramm maradék cukor, és olyan magas savérzet, amelyhez csak a 2006-os Szent Tamás volt hasonló. Illatban körte, kövesség. Tüzes, komplex és lédús, hosszú lecsengéssel, édes szőlő ízzel a szájban.
Illat és ízjegyek: citrusok, körte, grillázs, fűszerek, ásványosság.
Szepsy István: családja az 1500-as évektől készít borokat. Szó szerint végtelen elszántsá g, elhivatottság, precizitás és alázat jellemzi. Tokaj-Hegyalja messze legkiemelkedőbb borásza, mind szakmailag és emberileg. 2001-ben az Év Borásza lett, 2013-ban - másodikként a világon - elnyerte a Les Seigneurs du Vin - a Bor Urai címet, mely a borvilág Oszkár díja.
Szent Tamás Pincészet MÁD Furmint Magnum 2013, 1, 5l
Rendkívül pozitív példaként több független termelőt integrálva készül ez a tétel: a Szent Tamás Pincészet magas szakmai elvárásait magas szőlő átvételi árral honorálja. 100% tartályos erjesztés, természetes élesztőjével indult az erjedés és nem alkalmaztak almasav bontást. Valamivel élénkebb savak, mint az előző kettő évjáratban, azonban ezek nem bántóak, sőt a bor a korábbi évjáratoknál jobban tudja bemutatni Mádot, mint termőhelyet.
Illat és ízjegyek: citrusok, körte, gyümölcsök, fűszerek, ásványosság.
Szent Tamás Pincészet: 2009-ben alapítot ta meg Ipacs Károly, Kovács István és i! fj. Szepsy István. Saját területeiken és további mádi termelőket integrálva magas minőségű szőlőt termelnek, melyből a patika tisztaságú, legmodernebb berendezésekkel felszerelt gravitációs feldolgozóban készítik magas minőségű boraikat. Céljaik, elképzeléseik és hozzáállásuk is példaértékű.
Szent Tamás Pincészet Dongó Furmint 2013
A tállyai Dongó dűlőt már a Bél és Matolai féle besorolások is a legmagasabb kategóriában tartották számon. Az andezit és mállott andezit alapkőzeten a vulkáni hamu lerakodása miatt a talaj egészen sötét árnyalatú, agyagásványokban gazdag, elsősorban zeolitban, ezért borai rendkívül összetettek, ásványosak. A 2013-as Dongó Furmint struktúrájában az ásványosság mellett meghatározó a furmint gyümölcsössége és a sokrétű savszerkezet, valamint a másod- és harmadtöltésű zempléni tölgyfahordókban eltöltött 10 hónapos érlelés jegyei.
Illat és ízjegyek: fehér húsú gyümölcsök, körte, fűszerek, citrusok, füst.
Szent Tamás Pincészet: 2009-ben alapította meg Ipacs Károly, Kovács István és ifj. Szepsy István. Saját területeiken és további mádi termelőket integrálva magas minőségű szőlőt termelnek, melyből a patika tisztaságú, legmodernebb berendezésekkel felszerelt gravitációs feldolgozóban készítik magas minőségű boraikat. Céljaik, elképzeléseik és hozzáállásuk is példaértékű.

Jelenlegi ára: 19 990 Ft
Az aukció vége: 2016-10-23 10:58 . 3 furmint 2013 - Szepsy - Szent Tamás - Jelenlegi ára: 19 990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése